Sampon ja Helenan Paras tomaattikeitto
2 prk tomaattimurskaa
150 - 170 gr pekonikuutioita/silppua
1 iso sipuli
200 gr herkkusieniä
1 kasvisliemikuutio
basilikaa
2,5 dl kolmen juustoa tai kippari savujuustoa
Paista pekoni ja sipulisilppu kuumassa kattilassa. Lisää valkosipuli, herkkusienet, kääntele hetki. Lisää tomaattimurska, liemikuutio ja basilika. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia välillä sekoitellen. Lisää kolme juustoa tai kippari loppuvaiheessa ja hauduta vielä hetki.
Tarjoa patongin ja punaviinin kera.
Kasvislasagne
lasagnelevyjä
2 ltr kasvisraastetta, esimerkikisi porkkanaa, kaalia, sipulia, selleriä ja palsternakkaa
50 gr voita
7 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
3 dl kermaa
0,5 dl vehnäjauhoja
viherpippuria
oreganoa
suolaa
100 gr juustoraastetta
Sulata voi, lisää raastetut kasvikset ja hauduta niitä sekoitellen 5 - 10 minuuttia. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Sekoita kerman joukkoon vehnäjauhot ja kaada se kasvisseoksen joukkoon. Anna kiehua mutama minuutti. Mausta seos hyvin. Levitä voidellun vuoan pohjalle kasviskastiketta ja juustoraastetta sekä sen päälle kerros lasagnelevyjä. Tee samanalaisia kerroksia 3 - 5 aineiden ja vuoan määrästä riippuen. Kypsennä 175 asteessa 40 - 45 minuuttia.
Filippiiniläinen kanasalaatti
makaroonia
kypsää kanaa
rusinoita
ananasta
felix perinteinen salaatinkastike
majoneesi
Keitä makaroonit kypsäksi. Paloittele kana, lisää makaroonien sekaan kana, rusinoita ja ananaspaloja. Kastikeeseen laitetaan ½ Feliksiä ja ½ majoneesia. Anna tekeytyä jääkaapissa.
Filippiiniläinen spagetti
spagettia
jauhelihaa
sipulia
nakkeja
ketsuppia
Keitä spagetti. Paista jauheliha, sipuli ja pilkotut nakit. Sekoita kaikki aineet keskenään ja lisää mausteeksi reilusti ketsuppia. Kannattaa tehdä suuri kulho - tämä on hyvää myös haaleana.
Juvetsi
1 pss kreikkalaista jyvämakaroonia (Abez)
jauhelihaa
sipulia
2 - 3 lihaliemikuutiota
mustapippuria
(suolaa)
150 gr mozzarella juustoraastetta
Kiehauta jyvämakaroonit hyvin pikaisesti (muutama minuutti). Ruskista jauheliha ja sipuli. Sekoita aineet uunivuoassa. Kiehauta vettä ja liuota siihen liemikuutiot. Vettä saa olla reilusti, jotta se peittää ainekset. Paista uunissa 175 astetta noin ½-tuntia - 45-minuuttia. Lisää vuoan päälle mozzarella ja jatka kypsennystä kunnes pinta saa kauniin värin.
Kasvislasagne
lasagnelevyjä
2 ltr kasvisraastetta, esimerkikisi porkkanaa, kaalia, sipulia, selleriä ja palsternakkaa
50 gr voita
7 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
3 dl kermaa
0,5 dl vehnäjauhoja
viherpippuria
oreganoa
suolaa
100 gr juustoraastetta
Sulata voi, lisää raastetut kasvikset ja hauduta niitä sekoitellen 5 - 10 minuuttia. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Sekoita kerman joukkoon vehnäjauhot ja kaada se kasvisseoksen joukkoon. Anna kiehua mutama minuutti. Mausta seos hyvin. Levitä voidellun vuoan pohjalle kasviskastiketta ja juustoraastetta sekä sen päälle kerros lasagnelevyjä. Tee samanalaisia kerroksia 3 - 5 aineiden ja vuoan määrästä riippuen. Kypsennä 175 asteessa 40 - 45 minuuttia.
Filippiiniläinen kanasalaatti
makaroonia
kypsää kanaa
rusinoita
ananasta
felix perinteinen salaatinkastike
majoneesi
Keitä makaroonit kypsäksi. Paloittele kana, lisää makaroonien sekaan kana, rusinoita ja ananaspaloja. Kastikeeseen laitetaan ½ Feliksiä ja ½ majoneesia. Anna tekeytyä jääkaapissa.
Filippiiniläinen spagetti
spagettia
jauhelihaa
sipulia
nakkeja
ketsuppia
Keitä spagetti. Paista jauheliha, sipuli ja pilkotut nakit. Sekoita kaikki aineet keskenään ja lisää mausteeksi reilusti ketsuppia. Kannattaa tehdä suuri kulho - tämä on hyvää myös haaleana.
1 pss kreikkalaista jyvämakaroonia (Abez)
jauhelihaa
sipulia
2 - 3 lihaliemikuutiota
mustapippuria
(suolaa)
150 gr mozzarella juustoraastetta
Kiehauta jyvämakaroonit hyvin pikaisesti (muutama minuutti). Ruskista jauheliha ja sipuli. Sekoita aineet uunivuoassa. Kiehauta vettä ja liuota siihen liemikuutiot. Vettä saa olla reilusti, jotta se peittää ainekset. Paista uunissa 175 astetta noin ½-tuntia - 45-minuuttia. Lisää vuoan päälle mozzarella ja jatka kypsennystä kunnes pinta saa kauniin värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti